Gülşah Özdemir Koryürek
Özgeçmiş
1984 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Hayattaki ilk yılları, dedesinin görevi nedeniyle, Taşdelen Ormanlarında çam kozalaklarıyla arkadaşlık ederek geçti. İlkokul ve ortaokul yıllarını Hacıannesinin bahçesini çapalayarak, erik ağacına tırmanarak, zeytin kırarak, bebeklerine elbise dikerek, gazete çıkartarak ve kendi yaptığı Karagöz tasvirlerini oynatarak güzelleştirdi. 1998 yılında tiyatro sanatıyla tanışıp mutluluğu buldu.
Akademik eğitimini Muhasebe ve Vergi Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler alanında tamamladı. Antalya Belediye Tiyatrosu’nun kulislerinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nde Oyunculuk, Yönetmenlik ve Reji Tasarımı, Çağdaş Drama Derneği’nde Drama Eğitmenliği gibi çeşitli eğitimler aldı. Tiyatro, belgesel sinema ve edebiyat alanında pek çok ustaya çıraklık etti ve etmeye devam ediyor.
Gülşah, okuma yazmayı öğrendiğinden beri hikâyeler yazan bir kadın. Bu hikâyelerin bir kısmı çocuklarla birlikte, bir kısmı yetişkinlerle birlikte sahneye taşındı, bir kısmı gazetelerde, bir kısmı kitap olarak yayımlandı, bir kısmı belgesel filme dönüştü. Bazıları ise sadece kulaktan kulağa dolanıp çocukların hayal dünyalarında yaşadı.
2013 yılında Çakıl’ın annesi oldu. Çakıl’ın elinden tutup yazmaya, oynamaya, keşfetmeye devam etti. 2015 yılında Sıfırdan Yayınları’nın çatısı çatıldı ve burada yeni hikâyelerin peşine düştü. Yazarlarla çizerlerle hayal dolu kitaplar üretti, çocuklarla buluştu, oynadı, güldü, söyledi.
Kitapları: Küçük Çakıl Taşının Denize Yolculuğu, İstiridye Masal Anlatıyor, İnci Tanesi, Renkli Balık Yeni Dünyalar Kâşifi, Astro ve Babi Ay’a Tırmanıyor, Zaman Yolcusu Kreta
Tiyatro Oyunları: Nina’nın Rüyası, Küresel Şaşırma, Tarihin Şiirli Sayfalarında Kadın
Belgesel Filmleri: Yansıma (Yazar, TRT Avaz), Türkiye’de Şekspir Olmak (Yazar, Kültür ve Turizm Bakanlığı), Ve… Perde! (Yazar, İKSV)
Özgelecek: Hayatının kalan kısmında, çocuklar tarafından verilen Oyun Cadısı ünvanı ile yaşamak, bahçedeki incir ağacına tırmanmaya devam edebilmek, bol bol hikâye yazmak ve okumak, daha çok sincap görmek ve evet küresel ısınmayı durdurmak istiyor.